Rólam és az oldalról
2017. január 23. írta: OKissKata

Rólam és az oldalról

img_6889_web.png

 

Kata vagyok. Több dolog inspirált arra, hogy létrehozzam ezt a blogot.

Szórakozás és szórakoztatás. Egyrészt nagyon szeretek írni, nem csak blogot. Valamiért az utóbbi néhány év anélkül telt el, hogy tollat ragadtam volna - vagy csak elvétve -; szerelem, munka, rohanás kereszttüzében. Egyszer csak megszületett a pici lányunk, és mellette is beosztva éreztem minden percem. Viszont ha hosszabb idő telik úgy el, hogy az ember nem hódol a számára kedves tevékenységének, hagyja magában végleg elszunnyadni az alkotó énjét, akkor elveszít önmagából is egy darabkát. Most felvettem kicsit az idővel a harcot, és csempészek a napjaimba - ha nem is mindegyikbe - időt, amit a virtuális tollammal tölthetek. 

Segíteni másoknak. Másrészt ösztönzően hatott rám, hogy egy új élet kapujában éreztem magam. Kezdő ételallergiásként úgy gondoltam, sokan vannak hasonló cipőben. Azok, akik akár egy ideje gyanakodnak arra, hogy egy étel lehet esetleg, ami megkeseríti mindennapjaikat. Nekik a szórakoztatás mellett jelenthet egy plusz segítséget az, hogy a naplóbejegyzéseimből tájékozódnak arról, mi vár majd rájuk az orvosi rendelőkben, hogyan vegyék a különféle akadályokat kezdőként. Aki pedig szintén nemrég kezdte az új életet, sorstársként velem együtt belevághat a diétába. Tényszerű leírásokat máshol is találhatsz a témával kapcsolatban. Az én célom az, hogy egy kicsit szórakozz is információgyűjtés közben, hiszen személyes élményeimet osztom meg veled naplóm lapjain keresztül.

Szeretek főzni. Megosztom veletek minél több tejmentes finomság receptjét, amit természetesen meg is főzök. Nem feltétlen a legbonyolultabb ételek lesznek a porondon, egy aktív kis gyerkőc mellett az ember szeret egyszerű, nem túl költséges, de finom eledeleket az asztalra tenni. Az is nyugodtan szemezgethet kedvére, akinek nincs semmilyen problémája a tejjel, hiszen szerencsére szép számmal vannak olyan ételek, amelyekhez nem kell semmiféle tejterméket felhasználni. 

Szívem csücske az indiai konyha, kedvenc fűszereim közé tartozik a curry, gyömbér és a fokhagyma. Ezeken kívül gyakran használok zöldfűszereket, többek között tárkonyt, petrezselymet és oregánót. A rohanó, elfoglalt héköznapokhoz nyújtanak segítséget a gyorsan elkészíthető, puritán kis receptek; a nyugodtabb, ráérősebb hétvégékhez pedig a kissé időigényesebb, ínyenc fogások klappolnak.

További tervek pedig folyamatban :)

Mindenkinek jó szórakozást kívánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://leatejjel-felafejjel.blog.hu/api/trackback/id/tr5712148601
süti beállítások módosítása